SKORPIÓ (10.24-11.22)

Jelleg: Víz.
Harmonikus szín: sötétvörös, bordó.
Szerencsenap: kedd.
Drágakő: topáz és malachit.
Szerencseszám: 2 és 9.
Virág: aloe vera, bazsalikom.
Uralkodó bolygó: Mars, Plútó.
Szerelmes: Halak, Rák és a Szűz.

Néhány jellemző tulajdonsága címszavakban: erős akaratú, veszélyt kereső, álmodozó, mozgékony, munkakedve nagy, uralomra vágyó, kíméletlen, bosszúálló, büszke, túlzásra hajlamos, szenvedélyes, beleérző képessége nagy, bátor, kitartó, erős érzések fűtik, hiú- élvezetre vágyó.

Nyugtalan természetű. Igényli a rendkívüli feszültséget. Lénye erősen vonzza a másikat. Szüksége van környezetére. Ő azonban elsősorban a kihívásokat figyeli, azokra érzékeny. Ha belső harmóniáját, nyugalmát megzavarták, azonnal reagál rá. Ha az önérzetét érinti valami, ez igen felizgatja. Szinte keresi a súrlódási felületeket, és visszaüt, gyakran túl erősen is. Az ellentétekkel szembenéz, és keresi a nehéz feladatokat. Ha éles szemével, csípős kritikájával elér valamit, ez nem jelenti azt, hogy megnyugszik. Az élet alkalom, kísérlet számára, hogy állandó, tartós értékeket kutasson fel és állítson elő. A látszatmegoldások nem elégítik ki, elveti azokat, még akkor is, ha ezzel magának okoz kellemetlenséget. Ha közös értékek létrehozásáról, eléréséről van szó, áldozatot hoz érte és elviseli a vereséget, a kudarcot, a veszteséget.

Roppant kutatási vággyal rendelkezik. Boncol, kételkedik, kritizál. Keresi az állandót a dolgok között. Ebben a tendenciájában hajlamos a végletességre. Vagy rajong valamiért, egy témáért, egy személyért, egy dologért, és beveti magát, vagy undorodik tőle. A drasztikum is helyet kap kifejezésmódjában. Az ürességet szívesen leplezi le erős kritikával, gúnnyal, részvét nélkül. De nemcsak a kritikát, hanem az önkritikát, a kemény önvádat is ismeri. A nemi ösztönéletnek nagy szerepe van fejlődésében. A mély átélések éppúgy előfordulhatnak ösztönéletében, mint a kemény önmegtartóztatás vagy a szenvedélyek aktív szublimálása, azaz az energiáknak az élet más területére való átvitele.

Ajánlás: A Skorpió-hangsúlyos emberek az élet minden területén, a társadalom összes szférájában megtalálhatók. Ha az Ön horoszkópjában erős a Skorpió-jelleg, akkor hivatásválasztásban, foglalkozáskeresésben bízvást ráhagyatkozhat ennek előnyös oldalaira. Kutató, bátor, rendszerető, beavatkozásra kész, újító, következetesen kivitelező emberekre mindenütt szükség van. Az egészségügy óriási hasznát látja a nagy munkabírású, lelkiismeretes, a szükséges beavatkozásra kész, azt elvégző munkatársaknak. Az anyagban elmélyedők felfedezéseikkel, szívós kutatómunkájukkal szolgálhatják az ipart. A társadalmi életben mind a belbiztonsági szolgálat, mind a külügyi tevékenység, a diplomácia, a titkosszolgálat vonzza a Skorpió típusúakat. A kemény fegyelem, önfegyelem a sportban kamatozhat. A művészetben kritikai érzéke miatt kaphat helyet.

Problémák a gyermekkorban: Azok a szülők, akiknek Skorpió-hangsúlyos gyermekük van, sokféle nevelési tanácsot kapnak. Valóban célravezető eligazítást azonban ez esetben nehéz adni. Különösen tanácstalanok a szülők, ha saját természetük révén nem ismerik a Skorpió-vonásokat, és a családban, a távolabbi rokonságban sem igen találnak rá példát. Ilyenkor gyakori, hogy egy távolabbi felmenőre hasonlít, üt a gyermekük. Erősen öntörvényű viselkedéssel állnak szemben már szinte az első hónapokban, amikor még menni, beszélni sem tud a kicsi. És ez így megy tovább a későbbiekben is.

Tanácsolni szokták a kemény fellépést, a kritikusság a csípős nyelv megfékezését, amivel másoknak sok bánatot okoz, és a tomboló hajlam visszaszorítását. Mivel azonban ez a gyermek nagyon hamar kinő a nevelhetőség szakaszából, volna itt egy fontosabb szempont. A szülő tanulja meg hogy milyen gyermeke van! Ismerje meg a Skorpió- szülött tulajdonságait, belső problémáit, azokat a mozgatóerőket, amelyek előre hajtják. Különösen fontos, ha a szülőben nincsenek meg ezek a vonások. Ha elméletileg ismeri a gyermeke lelkében lejátszódó folyamatokat és a benne dúló viharokat, megvan az esélye arra, hogy partnerként közelébe férkőzzön, és együtt tudják megszelídíteni a vad hajlamokat, humánussá tenni a szenvedélyeket, amire épp ez a gyermek mindenkinél jobban vágyik.